Terminologia medica latina

Обратно към Езици, Речници
Стара ценa:
33.00 лв. с ДДС
Ценa:
30.00 лв. с ДДС
Каталожен № 363138
ISBN: 978-619-197-038-4
Автор: В. Николова, И. Колева
Издателство:МИ АРСО
Година на издаване: 2018
Обем:181стр.
Представяне на Terminologia medica latina
Учебникът предлага нова методика по латински език за подготовка на специалисти в областта на медицината и стоматологията. В основата му лежи класическия принцип на научаване- както в непреходния античен идеал на Хипократовата медицина синтезиран в триединството: незнание, творческо откриване , научаване. Уроците представляват комбинация между оригиналния текст и най-новите методи за езиково обучение. Традиционното запомняне на думи или фрази се замества с творческо съучастие от страна на обучаваните, което има за цел да създаде стабилни асоциативни звена в съзнанието на студентите. За най- важните термини са дадени исторически сведения, подкрепени от оригинални произведения на латински език (и превод на български). Използвани са произведения на Хипократ, Гален, Целз, Сиденхайм, Харвей, Молтън и др. Текстовете са подкрепени с оригинални илюстрации на човешкото тяло. По този начин отделният урок дава знание и образованост по всяка тема.
Запитване за Terminologia medica latina
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Езици, Речници