Хипертония и местно обезболяване в денталната практика

Обратно към Стоматология
Ценa:
Цена:9.00 лв. с ДДС
Каталожен № 259151
ISBN: 9786191891320
Автор:Хр.Даскалов,Л.Владимирова-Китова
Издателство: Лакс бук
Година на издаване: 2019
Обем: 125 стр.
Корици: меки
Представяне на Хипертония и местно обезболяване в денталната практика
Второ преработено и допълнено издание

Борбата с болката отдавна стои като важен проблем в ме-дицината. Обезболяването е основна част от съвременната денталната медицина. Познаването на материята е от първостепенна важност, поради болезненото протичане на повечето заболявания. Емпиризмът в използването на обезболяващи средства отдавна е история.
Стремежът за оптимизиране на локалната анестезия, води до синтезирането на нови медикаменти, като целта е да се по-виши активността, за сметка на редуциране на страничните ефекти върху органите и системите. Влиянието на средствата за местно обезболяване при пациенти с различни придружаващи заболявания възпира много дентални лекари от прилагането им. Има редица изследвания, целта на които е, да изяснят отрицателните ефекти на анестетиците, и в същото време да изработят алгоритми за използването им, поради необходимостта от тях. Разгледани са проучванията свързани с ролята на болката и стреса, като фактор за повишаване на артериалното налягане в денталния кабинет и мястото на премедикацията за превенция на усложненията.
Всичко това превръща локалната анестезия в денталната практика в общо медицински проблем, което налага проучване-то на варианти за оптимизиране на алгоритмите за прилагането на местното обезболяване при всички групи пациенти.
Целта на тази книга е да подпомогне студенти, специализанти и практикуващите дентални лекари в ежедневната им дейност.
Запитване за Хипертония и местно обезболяване в денталната практика
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Стоматология