Хигиена и екология -учебник за студенти в медицински колеж

Обратно към Здравен мениджмънт
Стара ценa:
12.00 лв. с ДДС
Ценa:
10.00 лв. с ДДС
Каталожен № 259130
ISBN: 9786191890187
Автор:ПенкаГацева
Издател:Лакс бук
Година на издаване: 2015
Брой на страници: 159
Рзмер:23,5/16.5см
Корици: мека
Представяне на Хигиена и екология -учебник за студенти в медицински колеж
Настоящият учебник по хигиена и екология е предназначен за студенти, обучавани по следните специалности в Медицински колеж: помощник- фармацевти, зъботехници, рехабилитатори, медицински и рентгенови лаборанти. Необходимостта от подобно учебно помагало е обусловена от редица промени в нормативната база на здравното законодателство през последните години. В настоящия учебник е включен материал от различни раздели на хигиенната наука-комунална хигиена, хигиена на хранене, трудова хигиена, хигиена на децата и подрастващите, радиационна хигиена.
В него са разгледани основни хигиенни проблеми, свързани с ролята на елементи от жизнената среда на човека (въздух, вода, почва) и положител¬ните или отрицателни въздействия на физичните, химични и биологични фактори от тях върху здравето. В раздела, посветен на храните и храненето се обсъждат основните принципи на здравословното и лечебно хранене, разгледани са биологичните и химични контаминанти в храните и неблагоприятните им въздействия върху здравето. Обсъдени са превантивните хранителни стратегии по отношение на социално -значими заболявания като сърдечно-съдови заболявания, диабет, затлъстяване, рак и др. Специално внимание е отделено на актуалните проблеми в трудовата медицина и ергономията на труда, профилактиката срещу вредното въздействие на физични и химични фактори на работната среда. Разгледани са специфичните особености на труда при различни медицински специалности, вкл. фармацевтичното производство и аптечните заведения, основните професионални вредности в тях и риска от увреждане на здравето. Тъй като подобно учебно помагало се издава за първи път, авторският колектив ще приеме с благодарност всички критични бележки и предложения, целящи неговото усъвършенстване.
Запитване за Хигиена и екология -учебник за студенти в медицински колеж
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Здравен мениджмънт