Физиология на човешкия организъм.Учебник за студенти по специалността „Мадицинска сестра

Обратно към Анатомия и Физиология
Ценa:
Цена:23.00 лв. с ДДС
Каталожен № 363021
ISBN: 9789549301632
Автор:доц.д-р Елка Попова
Издател:Арсо
Година на издаване: 2014
Брой на страници: 402
Корици: мека
Представяне на Физиология на човешкия организъм.Учебник за студенти по специалността „Мадицинска сестра
ПРЕДГОВОР
Настоящият учебник по физиология на човешкия организъм е предназначен за студентите по специалността “Медицинска сестра” и “Акушерка”. Необходимостта от написването на такъв учебник възникна след като обучението по физиология на човека беше разширено значително във връзка с придобиването на степен “Бакалавър” на завършилите специалността “Медицинска сестра” и “Акушерка”. Професионалните грижи за болния човек са невъзможни без познаването на нормалното функциониране на човешкия организъм и специфичните промени, които настъпват в него при всяко едно заболяване. Грижите за бременната жена и родилката изискват задълбочено познаване на всички промени, които настъпват в женския организъм по време на бременността и след раждането. Затова в настоящия учебник са представени съвременните познания за това как функционират отделните клетки, тъкани, органи и системи в човешкия организъм, както и механизмите на тяхната регулация и адаптация към промените в условията на съществуване, включително и по време на бременността. Материалът е богато онагледен с илюстрации и схеми, които се надявам, че ще подпомогнат студентите в неговото разбиране и осмисляне.
Всички раздели на учебника са изградени по общ план. В началото са разгледани специфичните функции на всяка система в организма, след което накратко е представено нейното устройство, за да може функциите да се свържат с техния морфологичен субстрат. Следва по-подробно описание на основните физиологични процеси, които са отговорни за функционирането на дадената система, както и механизмите на тяхната регулация. Накрая са представени някои от основните промени, настъпващи в организма при заболявания, нарушаващи функциите на дадената система. Това ще помогне на студентите да разберат тясната връзка на физиологията с клиничната практика.
От автора
Запитване за Физиология на човешкия организъм.Учебник за студенти по специалността „Мадицинска сестра
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Анатомия и Физиология