Фармакология

Обратно към Фармакология
Стара ценa:
25.00 лв. с ДДС
Ценa:
23.00 лв. с ДДС
Каталожен № 363042
ISBN: 9786191970339
Автор: Румен Николов, Иван Ламбев
Издателство: МИ АРСО
Година на издаване: 2018
Обем: 408 стр.
Корици: меки
Представяне на Фармакология
ПРЕДГОВОР От последното шесто издание на учебника по фармакология (2010) за студенти от медицинските колежи с автори проф. д-р Иван Крушков, доц. д-р Иван Ламбев и д-р Сабина Крушкова минаха 8 г. Настоящият учебник е с нов колективл Той е съобразен с програмите за обучение по фармакология на студентите от мидицинските колежи у нас и страните от ЕС. При разработвнето му са използвани съвременни литературни източници по фармакология и фармакотерапия. Онагледен е с 62 фигури, 11 таблици и 81 рецептурни прескрипции. Има синонимен азбучен указател на лекарствата.
Главните акценти в настоящия учебник са поставени върху основните принципи на общата и специалната фармакология, включващи класификацията,фармакодинамиката, показанията и нежеланите реакции на лекарства. В редица случаи на важни за практиката лекарствени продукти се дават още техните кинетични особености и клинично значими взаимодействия. Дозирането на избрани лекарствата е посочено само при често срещани заболявания и спешни състояния в медицината, защото то е предмет на задълбочено описание в лекарствените справочници и фармакотерапевтични ръководства. Учебникът е предназначен да служи в обучението на утрешните акушерки, медицински сестри, помощник-фармацевти, ерготерапевти, рехабилитатори, реннтгенови лаборанти.
Запитване за Фармакология
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Фармакология