17.12.7851  Начало     - каталог     Физиотерапия и Рехабилитация     Фармакология и фармакотерапия на ерготерапевти

Фармакология и фармакотерапия на ерготерапевти

Фармакология и фармакотерапия на ерготерапевти
Ценa за : 12.00 лв.
Статус: нов
Каталог книги:

Физиотерапия и Рехабилитация

Кат. №: 363114.1
На склад: [Да]
 
Представяне

ISBN: 9789549301939
Автор:Под ред.на Славина Сурчева
Издател:"Арсо"
Година на издаване: 2013
Брой на страници: 200
Корици: мека

ПРЕДГОВОР
В България има няколко вида специалисти - кинезитерапевти, рехабилитатори, медицински рехабилитатори ерготерапевти, за които познанията по фармакология са ежедневна необходимост за индивидуализиране на подхода и лечебните процедури при пациента.
Учебникът «ФАРМАКОЛОГИЯ И ФАРМАКОТЕРАПИЯ ЗА ЕРГОТЕРАПЕВТИ» се състои от два раздела. В първия раздел се разглеждат въвеждащи понятия във фармакологията, принципите на фармакокинетиката и фармакодинамиката и фактори, които променят лекарствения отговор. В раздела специална фармакология се включват групи лекарствени средства, повлияващи отделни систеи - нервна, сърдечно-съдова, дихателна, храносмилателна, ендокринна. Представени са фармакотерапевтичните подходи при лечението на болката, остеоартрита, хипертонията, захарния диабет, язвената болест и др.; разгледани са противомикробните средства. При разглеждането на всяка терапевтична група са представени въвеждащи данни за системата или заболяването, фармакокинетична и фармакодинамична характеристика на лекарствените средства, техните нежелани ефекти. В заключение е акцентирано на отражението на тези ефекти върху работата на ерготерапевта, с какво би се оптимизирало лечението и възстановяването на пациентите или би ги предпазило от нежелани инциденти.
Учебникът е съобразен с програмата по фармакология на студенти в специалността медицински рехабилитатор ерготерапевт, но би подпомогнал и работата на специалисти, занимаващи се с медицинска и спортна рехабилитация чрез методите на кинезитерапията, физиотерапията и лечебния масаж.
Доц. д-р Сл. Сурчева

Друга литература от Физиотерапия и Рехабилитация Physiotherpist's pocketbook

Physiotherpist's pocketbook


65.00 лв. с ДДС