Управление на проекти : Учебник за студенти от магистърската програма по здравен мениджмънт

Обратно към Здравен мениджмънт
Ценa:
Цена:21.00 с ДДС
Каталожен № 328398
ISBN: 9786197137491
Автор:Тодорка Костадинова,Мила Георгиева,Анета Докова
Издател:Медицински университет Варна
Година на издаване: 2015
Брой на страници: 138
Рзмер:28/21см
Корици: мека
Представяне на Управление на проекти : Учебник за студенти от магистърската програма по здравен мениджмънт
Наличието на ограничени ресурси и непрекъснато нарастване на обществените потребности – пишат в увода авторите – наложиха въвеждането на проектния мениджмънт в здравеопазването като нова форма за осъществяване на редица инициативи и тяхното ресурсно обезпечаване. С присъединяването на България към ЕС проектният мениджмънт се превърна в общ инструмент, чрез който и двете страни на уравнението “евросъюз – еврочлен” подпомагат прехода към пазарна икономика и ефективно управление.
В настоящия учебник са представени същността и особеностите на проектите в здравеопазването, методологията на тяхното изработване, осъществяване, контрол и оценка. Той е предназначен за студенти от специалността “Здравен мениджмънт”, както и за всички специалисти от практиката, които се интересуват от темата за управление на проекти или работят по изпълнението им в лечебни заведения, общинска и областна администрация, публични и частни организации и институции, както и НПО в здравеопазването.
Учебникът е съставен от пет глави: (1) Същност и основни понятия; (2) Жизнен цикъл и фази на проекта; (3) Подход на логическата рамка; (4) Кандидатстване, оценяване и изпълнение на проекти; (5) Оценка и анализ на проекти. Снабден е с две приложения с проектни апликационни форми и библиография. Материята е представена прегледно с много рубрики, напомнящи карета, таблици и фигури. Книгата е отпечатана цветно.
Запитване за Управление на проекти : Учебник за студенти от магистърската програма по здравен мениджмънт
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Здравен мениджмънт