17.12.7397  Начало     - каталог     Акушерство и Гинекология     Сърдечносъдови заболявания и бременост

Сърдечносъдови заболявания и бременост

Сърдечносъдови заболявания и бременост
Ценa за : 12.00 лв.
Статус: нов
Каталог книги:

Акушерство и Гинекология

Кат. №: 328030
На склад: [Да]
 
Представяне

Издателство: Protos
Автор: Д-р Ивайло Траянов
Година на издаване: 2012 г.
Обем: 206 стр.
Корицa: мекa

Книгата е посветена на най-актуалните стандарти за лечение на сърдечносъдовите заболявания по време на бременност. Тези стандарти развенчават много от битуващите у нас митове за оптималното поведение на кардиолога при сърдечно болни бременни.
Д-р Сотир Марчев, FESC
“През последните години спектърът на сърдечните заболявания по време на бременност се промени. В развитите страни рискът за тях нараства в следствие на повишаващата се възраст на първа бременност и зачестяване на сърдечносъдовите рискови фактори (хипертония, диабет и затлъстяване).
Освен това, в резултат на успехите в лечението на вродените сърдечни заболявания, много жени с такива състояния достигат детеродна възраст. В днешно време, основна причина за летален изход от бременност/раждане е сърдечно заболяване на бременната.
Сърдечните проблеми през бременността са голямо предизвикателство за бременните жени и техните лекари. Тъй като сърдечните заболявания при млади жени са относително редки – до 4% в индустриализираните страни, много лекари не придобиват задоволителен опит в лечението им.
От друга страна, поради факта, че бременните жени се изключват от клиничните проучвания, ефикасността и безопасността на много диагностични процедури и терапевтични интервенции не са адекватно тествани при тях.
Поради това, наличната информация в тази област на медицината е по-скоро спорадична, а препоръките са на консенсусна основа. Ето защо един изчерпателен обзор на съвременната медицинска литература от лекар с опит в лечението на бременни със сърдечни проблеми е добре дошъл.”
Проф. д-р Димитър Раев, дмн
Съдържание
Хипертензивни нарушения
Прееклампсия
Клапни пороци
Инфекциозен ендокардит
Вродени сърдечни пороци
Болести на аортата
Белодробна хипертония
Коронарна болест и остър коронарен синдром
Ритъмни нарушения
Кардиомиопатии
Венозна тромбемболия
Коагулопатии
Амниотична емболия
Инсулт
Сърдечносъдов колапс и сърдечен арест
Сърдечна трансплантация
Сърдечни операции
Анестезия

Друга литература от Акушерство и Гинекология 
Акушерство

Акушерство


46.00 лв. с ДДС
43.00 лв. с ДДС


Гинекология

Гинекология


36.00 лв. с ДДС