Сърдечна ресинхронизираща терапия

Обратно към Кардиология
Ценa:
Цена:12.00 лв. с ДДС
Каталожен № 365001
Автор:Д-р Пламен Петровски
Издател:Захарий Стоянов
Година на издаване: 2012
Брой на страници: 160
Корици: меки
Тегло: 297 грама
Размери: 15x22
ISBN: 9789540907161
Представяне на Сърдечна ресинхронизираща терапия
Д-р Пламен Петровски е роден през 1955 г. в София. Завършил е Немската езикова гимназия, а през 1982 - Медицинска академия в София с отличен успех и Хипократов медал. Придобил е три клинични специалности, а от 1991 г. работи в Клиниката по функционална диагностика на сърдечно-съдовата система във ВМА - София.
Работи в областта на артериалната хипертония и сърдечната недостатъчност. Ръководил е и е участвал в големи многоцентрови клинични проучвания. Има оригинални разработки в областта на сърдечно-съдовата диагностика.
Сърдечната недостатъчност представлява сериозен здравен и социален проблем. Знанията на лекарите за нейните причини, механизми и лечение се увеличават непрекъснато. Тази книга представлява съвременен и изчерпателен обзор относно най-скорошните изследвания и достижения в областта на немедикаментозно инструментално лечение на сърдечната недостатъчност. Дискутирани са широк кръг теми, които покриват механизмите на влошаване на електрическия и механичния синхрон в съкращението на сърдечния мускул. Важно място е отделено на ехокардиографската оценка на влошения синхрон в сърдечната дейност: между предсърдия и камери, между двете камери и вътре в самия камерен миокард. Авторът дискутира подробно ехокардиографската клапна и хемодинамична оценка при сърдечна недостатъчност. Направен е подробен обзор относно съвременните насоки за провеждане на сърдечна ресинхронизираща терапия и причините за липса на ефект от терапията. Описани са благоприятните ефекти и рисковете при провеждане на ресинхронизираща терапия на сърдечна недостатъчност.
Считам, че книгата ще запълни сериозна празнота в медицинската литература в България, тъй като са описани подробно новите ехокардиографски методи за оценка на болните преди и след провеждане на сърдечна ресинхронизираща терапия. Надявам се книгата да донесе пряка практическа полза на кардиолози, ехокардиографисти и специалисти в областта на електрокардиостимулацията чрез използване на предложения от автора комплексен индекс за предсказване на отговор към сърдечната ресинхронизираща терапия.
Запитване за Сърдечна ресинхронизираща терапия
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Кардиология