Схематично решени задачи по химия

Обратно към Кандидатстудентска литература
Стара ценa:
18.00 лв. с ДДС
Ценa:
17.00 лв. с ДДС
Каталожен № 363163.1
ISBN: 9549085732
Автор:Иван Иванов,Мариана Матова,М.Николов,Р.Георгиева-Николова,Ц.Цанова
Издателство: Реко
Година на издаване: 2015
Обем: 232 стр.
Корици: меки
Представяне на Схематично решени задачи по химия
Предговор
Настоящата книга със схематично решени задачи по обща и неорганична химия е В помощ при подготовката на кандидат-студентите за писмения изпит по химия в Медицински университет, гр. София. Условията на задачите са публикувани в „Сборник задачи за кандидат-студентски изпит по химия - 2015 год.“, издание на Ректората на Медицински универси¬тет - София, който изцяло отговаря за тяхното разпространяване.
В книгата са включени примерни решения на всички задачи, които ще участват в конкурсния изпит по химия през 2015 година. Предложените решения ще стимулират самостоятелното намиране и на други варианти за решаване на задачите. Това разбира се, изисква задълбочено усвояване на материала по химия в гимназиалния курс. В книгата последователно са посочени етапите на решаване на задачите, като са взети предвид учеб-ниците по химия за средните училища, по които се провежда кандидат¬студентския изпит по химия за медицинските училища в страната. При из¬лагане на решенията на задачите авторите на сборника са се съобразили с основните изисквания на изпитната комисия по химия, които се свеждат до: 1) Изразяване на йонообменните реакции с молекулни, пълни и съкрате¬ни йонни уравнения; 2) Изразяване на окислително-редукционните процеси, протичащи както в разтвор, така и на електродите при електролизните процеси. Представяне на електронния баланс на тези процеси чрез полуреакциите на окисление и редукция; 3) Изразяване на хидролизата на солите с молекулни и йонни уравнения и коментиране условията за нейното протичане; 4) Разглеждане на свойствата на простите вещества на химичните елементи и техните съединения, и др. Поради технически причини, свързани с обема и отпечатването на книгата решенията на една част от задачите са дадени по-схематично чрез общи химични уравнения. Тяхното решаване е аналогично на останалите задачи и при спазване на дадените по- горе изисквания не представлява никаква трудност.
Книгата „Схематично решени задачи по химия за кандидат-студенти по медицина, стоматология и фармация - обща и неорганична химия“ ще помогне на кандидатстващите да придобият необходимите умения и сигурност за успешно представяне на изпита по химия. Тя може да бъде използвана за самообучение както от кандидат-студентите, така и от учениците от средните училища, тъй като ще стимулира логичното мислене и ще допринесе за систематизиране и пълноценно усвояване на материала по обща и неорганична химия. Като методично помагало книгата може да послужи на учителите по химия и на учениците, които показват изявен интерес към химията, както и на тези, които искат успешно да се представят на олимпиадите по химия в страната.
Логическо продължение на настоящата книга с решения на задачи по обща и неорганична химия е книгата „Решения задачи по органична хи¬мия“ в две части на издателство „Регалия 6“, София, 2015 г.
На всички кандидат-студенти желаем успех!
януари 2015 г
.
Запитване за Схематично решени задачи по химия
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Кандидатстудентска литература