19.02.2018  Начало     - каталог     Алтернативна Медицина     Ръководство по лечебен масаж

Ръководство по лечебен масаж

Ръководство по лечебен масаж
Ценa за : 25.00 лв.
Статус: нов
Каталог книги:

Алтернативна Медицина

Кат. №: 300094
На склад: [Да]
 
Представяне

ISBN: 9789544202675
Автор: Морис Боажей
Издателство: Медицина и физкултура
Година на издаване: 2009
Обем: 248 стр.
Корици: меки

Ръководството по лечебен масаж на Морис Боажей, допълнено и коригирано от Пиер Бретон, е интересно класическо пособие, в което са описани различни масажни похвати и техники - важна съставна част от мануалната терапия.
Подробно е изложено анатомо-функционалнато устройство на кожата - този изключително важен човешки орган, който, обгръщайки всички органи и структури на организма, не само ги предпазва, но същевременно ги поставя в контакт с външната среда.
Разгледани са прилаганите масажни похвати във всички области на тялото, в това число в прекордиално-гръдната и интеркосталната област, червата, хипогарстриума, както и механизмите на тяхното въздействие при някои заболявания и клинични симптоми.
Особено оригиналното в тази книга е и представянето на някои мобилизационни техники, които са част от мекотъканната мануална терапия и имат много добър терапевтичен ефект, когато се прилагат компетентно. Описаните масажни и мобилизационни техники са предназначени за изпълнение от кинезитерапевти и рехабилитатори, но те могат да бъдат много полезни и на лекарите с различни специалности, работещи в областта на рехабилитационната и мануалната медицина, ортопедията, ревматологията, вътрешните болести, дерматологията, неврологията, гинекологията, които целенасочено и в максимална степен се стремят да помогнат на своите страдащи пациенти.

Друга литература от Алтернативна Медицина