Ръководство по лечебен масаж

Обратно към Алтернативна Медицина
Ценa:
Цена:25.00 лв. с ДДС
Каталожен № 300094
ISBN: 9789544202675
Автор: Морис Боажей
Издателство: Медицина и физкултура
Година на издаване: 2009
Обем: 248 стр.
Корици: меки
Представяне на Ръководство по лечебен масаж
Ръководството по лечебен масаж на Морис Боажей, допълнено и коригирано от Пиер Бретон, е интересно класическо пособие, в което са описани различни масажни похвати и техники - важна съставна част от мануалната терапия.
Подробно е изложено анатомо-функционалнато устройство на кожата - този изключително важен човешки орган, който, обгръщайки всички органи и структури на организма, не само ги предпазва, но същевременно ги поставя в контакт с външната среда.
Разгледани са прилаганите масажни похвати във всички области на тялото, в това число в прекордиално-гръдната и интеркосталната област, червата, хипогарстриума, както и механизмите на тяхното въздействие при някои заболявания и клинични симптоми.
Особено оригиналното в тази книга е и представянето на някои мобилизационни техники, които са част от мекотъканната мануална терапия и имат много добър терапевтичен ефект, когато се прилагат компетентно. Описаните масажни и мобилизационни техники са предназначени за изпълнение от кинезитерапевти и рехабилитатори, но те могат да бъдат много полезни и на лекарите с различни специалности, работещи в областта на рехабилитационната и мануалната медицина, ортопедията, ревматологията, вътрешните болести, дерматологията, неврологията, гинекологията, които целенасочено и в максимална степен се стремят да помогнат на своите страдащи пациенти.
Запитване за Ръководство по лечебен масаж
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Алтернативна Медицина
$altcatno
Природолечение и профилактика.
"В книгата се съдържат над 600 рецепти за лечение на заболяванията на храносмилателните органи. За разлика от други източници по тази тема в своята книга аз отделям голямо внимание на профилактиката (предизвиква съмнения фактът, че всяко заболяване е по-лесно да се предотврати, отколкото да се излекува) и на лечебното хранене, което е мощен лост в борбата с болестта. Без спазването на специална диета никакво лечение няма да даде желания резултат.
Читателите ще се научат да приготвят в домашни условия различни ефективни лекарствени средства: спиртни извлеци, вина, масла, сиропи, мехлеми и др. С тези ефективни и евтини лечебни средства може да се спестят значителни финанси от домашния бюджет и да се избегнат страничните ефекти на синтетичните лекарства. Желая ви здраве и дълголетие!"
Галина Константинова Сергеева, кандидат на биологичните науки

Билки за стомаха и червата. Природолечение и профилактика

Цена: 10.00 лв.