21.02.2018  Начало     - каталог     Онкология     Рак на млечната жлеза с медико-генетична консултация. Ръководство

Рак на млечната жлеза с медико-генетична консултация. Ръководство

Рак на млечната жлеза с медико-генетична консултация. Ръководство
Ценa за : 8.00 лв.
Статус: нов
Каталог книги:

Онкология

Кат. №: 365004
На склад: [Да]
 
Представяне

Автор:Иван Гаврилов; Мария Начева
Издател:Захарий Стоянов
Година на издаване: 2013
Брой на страници: 86
Корици: меки
Тегло: 124 грама
Размери: 14x21
ISBN: 9789540907802

Предлаганото ръководство е предназначено за ползване от лекари онколози и специализанти по онкология в ежедневната им практика. То ги улеснява при използване на класическите генетични методи, при интерпретиране на резултатите от тях и допринася за изграждане на прецизна генетична диагноза. Генетичната диагноза е от съществено значение за лечението и профилактиката на заболяването.
В рамките на популационни проучвания и съвременни изследователски проекти все по-често се прилагат различни генетични методи. Това налага лекарят да има активно отношение при изграждане на диагнозата, насочено да търси фамилна обремененост при пациентите, да умее да ползва резултатите от използваните генетични методи, да прилага към историята на заболяването, и личната амбулаторна карта родословното дърво на конкретния болен.
В първата част на ръководството се отделя внимание на природата на злокачествения процес с поглед към най-честото и социално значимо заболяване - рака на млечната жлеза. С практическа насоченост са разгледани класическите генетични методи - генеалогичен, популационно-генетичен и други. В следващите раздели на ръководството се дава място и на постиженията на молекулярната генетика по отношение на етиологията, диагностиката и лечението на рака на млечната жлеза. Разглеждат се трите форми на заболяването - спорадична, фамилна и наследствена, и съответния молекулярно-генетичен профил при тях.
Особено място е отделено на новата концепция в практическото здравеопазване - медико-генетичната консултация на болни с рак на млечната жлеза и на техните клинично здрави родственици с висок риск за заболяване, оценка на индивидуалния генетичен риск и превантивните мероприятия.

Друга литература от Онкология 
Заболявания на млечната жлеза

Заболявания на млечната жлеза


55.00 лв. с ДДС
49.50 лв. с ДДС


Рак на гърдата

Рак на гърдата


56.00 лв. с ДДС
51.00 лв. с ДДС

THE WASHINGTON MANUAL OF ONCOLOGY, 3rd Edition

THE WASHINGTON MANUAL OF ONCOLOGY, 3rd Edition


118.00 лв. с ДДС
108.00 лв. с ДДС