Рак на млечната жлеза с медико-генетична консултация. Ръководство

Обратно към Онкология
Ценa:
Цена:8.00 лв. с ДДС
Каталожен № 365004
Автор:Иван Гаврилов; Мария Начева
Издател:Захарий Стоянов
Година на издаване: 2013
Брой на страници: 86
Корици: меки
Тегло: 124 грама
Размери: 14x21
ISBN: 9789540907802
Представяне на Рак на млечната жлеза с медико-генетична консултация. Ръководство
Предлаганото ръководство е предназначено за ползване от лекари онколози и специализанти по онкология в ежедневната им практика. То ги улеснява при използване на класическите генетични методи, при интерпретиране на резултатите от тях и допринася за изграждане на прецизна генетична диагноза. Генетичната диагноза е от съществено значение за лечението и профилактиката на заболяването.
В рамките на популационни проучвания и съвременни изследователски проекти все по-често се прилагат различни генетични методи. Това налага лекарят да има активно отношение при изграждане на диагнозата, насочено да търси фамилна обремененост при пациентите, да умее да ползва резултатите от използваните генетични методи, да прилага към историята на заболяването, и личната амбулаторна карта родословното дърво на конкретния болен.
В първата част на ръководството се отделя внимание на природата на злокачествения процес с поглед към най-честото и социално значимо заболяване - рака на млечната жлеза. С практическа насоченост са разгледани класическите генетични методи - генеалогичен, популационно-генетичен и други. В следващите раздели на ръководството се дава място и на постиженията на молекулярната генетика по отношение на етиологията, диагностиката и лечението на рака на млечната жлеза. Разглеждат се трите форми на заболяването - спорадична, фамилна и наследствена, и съответния молекулярно-генетичен профил при тях.
Особено място е отделено на новата концепция в практическото здравеопазване - медико-генетичната консултация на болни с рак на млечната жлеза и на техните клинично здрави родственици с висок риск за заболяване, оценка на индивидуалния генетичен риск и превантивните мероприятия.
Запитване за Рак на млечната жлеза с медико-генетична консултация. Ръководство
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Онкология