Пътеводител в алтернативната медицина за лекари

Обратно към Популярна медицина
Ценa:
Каталожен № 353462
ISBN: Пътеводител в алтернативната медицина за лекари
Автор: Д-р Мел Баринс
Издателство: Кибеа
Година на издаване: 2016
Обем: 328 стр.
Корици: меки
Представяне на Пътеводител в алтернативната медицина за лекари
„Пътеводител в алтернативната медицина за лекари“ от д-р Мел Боринс е книга, която представя най-често срещаните терапевтични методи в областта на алтернативната медицина, на основа на последните научни изследвания и открития.
Д-р Мел Боринс е общопрактикуващ лекар с частна практика, който вече повече от двадесет години обучава свои колеги в областта на допълващата и алтернативната медицина, психологичната помощ и психотерапията, овладяването на стреса и комуникацията. В книгата си „Пътеводител в алтернативната медицина за лекари“ авторът образова както лекари, така и пациенти за това кои лечения в сферата на алтернативната медицина работят, кои не работя и защо. Книгата помага за по-доброто приложение на алтернативните медицински похвати, с полезна информация и конкретни указания.
Американската асоциация за холистична медицина утвърждава основни принципи, които вдъхновяват и ръководят практикуващите лекари, като в същото време им напомнят за основните ценности на истинските лечители.
Използвайте разнообразие от безопасни и ефективни възможности за диагностика и лечение, включително съвети за промяна в начина на живот и грижи за себе си, допълващи подходи и конвенционални медикаменти и хирургия. По-добре е да търсите основните причини за болестта, отколкото да лекувате само симптомите.
Важно е да определите какъв е човекът с болестта, а не само каква е болестта на човека.
Превенцията обикновено излиза по-евтино.
Болестта е проявление на дисфункция на човека като цяло, а не изолирано събитие.
Определящо за изхода от лечението е качеството на връзката между лекаря и пациента, при която се насърчава независимостта на пациента.
Идеалната връзка между лекаря и пациента взема под внимание потребностите, желанията, съзнанието и прозренията както на лекаря, така и на пациента.
Личният пример на лекарите упражнява голямо влияние върху пациентите.
Болестта, болката и процесът на умиране могат да са възможности за пациентите и лекарите да продължат да се учат. Насърчавайте хората да използват лечебната сила на любовта, надеждата, хумора и ентусиазма и да се освобождават от токсичните последици от враждебността, срама, алчността, потиснатостта, продължителния страх, гняв и мъка.
Най-силното лекарство е безусловната любов. Лекарите трябва да се стремят към нагласа на безусловна любов към пациентите си, към себе си и колегите си.
Оптималното здраве е нещо много повече от липсата на болести. То е съзнателно следване на най-висшите ценности на физическите, външните, психичните, емоционалните, духовните и социалните аспекти на човешкия опит.
Запитване за Пътеводител в алтернативната медицина за лекари
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Популярна медицина