20.04.2018  Начало     Електроника и електротехника - каталог     Електроника и електротехника     Първи стъпки в радиоелектрониката

Първи стъпки в радиоелектрониката

няма снимка
Стара ценa: 17.00 лв.
Ценa за : 15.00 лв.
Статус: в промоция
Каталог книги:

Електроника и електротехника

Кат. №: 356033
На склад: [Да]
Доставка: куриер
Плащане: наложен платеж
 
Представяне

ISBN: 954030631
Автор: Атанас Шишков
Издателство: Техника
Година на издаване: 2002
Обем: 299 стр.

Тази книга е написана за юноши, които желаят да се запознаят с основите на радиоелектрониката. Книгата обаче може да бъде използвана от всички, които правят първите си стъпки в тази интересна област.
Поради особения си характер радиоелектрониката е занимателна наука, но едновременно с това - трудна за разбиране и усвояване. Като дългогодишен преподавател авторът си е поставил задачата да реализира познатото педагогическо правило, според което една страница с текст може да бъде заменена с добре обмислена фигура и пример. Затова в тази книга фигурите и примерите са повече от страниците.
Друга особеност на книгата е нейният практически характер. Тук ще намерите схеми с конкретни данни на елементите, а също така и указания за изработка на редица радиолюбителски устройства. Даден е списък на най-важните европейски радиостанции на средновълновия и УКВ обхвати, и някои телевизионни канали. В края на книгата е посочен препоръчителен списък на около 500 радиолюбителски конструкции, чиито описания са публикувани в сп. Радио телевизия електроника през последните години.
Книгата може да се използва като помагало в кръжоците по радиоелектроника, а също така и за самообразование.

Друга литература от Електроника и електротехника 
няма снимка

Първи стъпки в радиоелектрониката


17.00 лв. с ДДС
15.00 лв. с ДДССигнали и системи

Сигнали и системи


20.00 лв. с ДДС
18.00 лв. с ДДС