Първи стъпки в радиоелектрониката

Обратно към Електроника и електротехника
  • няма снимка

Стара ценa:
17.00 лв. с ДДС
Ценa:
15.00 лв. с ДДС
Каталожен № 356033
ISBN: 954030631
Автор: Атанас Шишков
Издателство: Техника
Година на издаване: 2002
Обем: 299 стр.
Представяне на Първи стъпки в радиоелектрониката
Тази книга е написана за юноши, които желаят да се запознаят с основите на радиоелектрониката. Книгата обаче може да бъде използвана от всички, които правят първите си стъпки в тази интересна област.
Поради особения си характер радиоелектрониката е занимателна наука, но едновременно с това - трудна за разбиране и усвояване. Като дългогодишен преподавател авторът си е поставил задачата да реализира познатото педагогическо правило, според което една страница с текст може да бъде заменена с добре обмислена фигура и пример. Затова в тази книга фигурите и примерите са повече от страниците.
Друга особеност на книгата е нейният практически характер. Тук ще намерите схеми с конкретни данни на елементите, а също така и указания за изработка на редица радиолюбителски устройства. Даден е списък на най-важните европейски радиостанции на средновълновия и УКВ обхвати, и някои телевизионни канали. В края на книгата е посочен препоръчителен списък на около 500 радиолюбителски конструкции, чиито описания са публикувани в сп. Радио телевизия електроника през последните години.
Книгата може да се използва като помагало в кръжоците по радиоелектроника, а също така и за самообразование.
Запитване за Първи стъпки в радиоелектрониката
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Електроника и електротехника