21.02.2018  Начало     - каталог     Дерматология и Венерология     Псориазис

Псориазис

Псориазис
Стара ценa: 15.00 лв.
Ценa за : 13.00 лв.
Статус: в промоция
Каталог книги:

Дерматология и Венерология

Кат. №: 363180
На склад: [Да]
Доставка: куриер
Плащане: наложен платеж
 
Представяне

ISBN: 9549301045
Автор: Н. Б. Златков, И. Н. Ботев
Издателство: Арсо
Година на издаване:
Обем: 83 стр.
Корици: меки

Псориазисът е една от най-разпространените дерматози, която протича хронично с чести рецидиви и засяга предимно най-активната възраст. Измененията, които често обхващат големи участъци от тялото, представляват твърде тежък козметичен дефект. Поради особеният характер на заболяването, освен психични проблеми възникват и такива, свързани с избора на професия и евентуалното трудоустрояване на болните, още повече, че в известен процент от случаите съществуват артропатии, които водят до временна или трайна нетрудоспособност и изискват продължителни рехабилитационни мероприятия. Като прибавим към гореизброеното и някои други по-тежки усложнения, като еритродермично състояние, появява на пустулозни форми и др., става ясно, че при това заболяване съществуват редица нерешени проблеми.
Псориазисът отдавна привлича вниманието и научните интереси на дерматолозите. На това заболяване са посветени редица монографии и множество статии поместени в дерматологични и други медицински списания. Въпросите, свързани с псориазиса,са обсъждани на редица международни симпозиуми и световни конгреси по дерматология, особено през последните години.
Псориазисът е една от най-детайлно проучените дерматози. При все това обаче основните проблеми - проблемите на етиологията, патогенезата и лечението на това заболяване, остават и до днес неразрешени.
В настоящият труд ние правим опит да дадем основните и преди всичко най-новите данни за псориазиса. Българската дерматологична школа от много години работи по проблемите на псориазиса, като особено голям опит е натрупан по отношение на таласотерапията на това заболяване.
За подобряване на работата по лечението и профилактиката на болните от псориазис към българското дерматологично дружество бе създадена Асоциация Псориазис, която се присъедини към Европейската федерация на асоциациите по псориазис.

Друга литература от Дерматология и Венерология 
Псориазис

Псориазис


15.00 лв. с ДДС
13.00 лв. с ДДС