Психология. Еволюционно феноменологичен подход

Обратно към Психология и Сексология
Стара ценa:
18.00 лв. с ДДС
Ценa:
16.00 лв. с ДДС
Каталожен № 306209
ISBN:9789542814092
Автор:Борис Минчев
Издател: Сиела
Година на издаване: 2014
Брой на страници:584
Рзмер:16/23см
Корици: мека
Представяне на Психология. Еволюционно феноменологичен подход
В книгата се представя концепция от общопсихологическо естество. В нея се обвързват формат на преживяването - ситуация и еволюцията на психиката. Идеята, че психиката е диференциация на свойството биовиртуалност, което е заложено в геномите и протоплазмата на живите същества. Развитието на това свойство в еволюционен контекст поражда универсалната структура на психиката - главната психоеволюционна придобивка. Обосновава се как универсалната структура на психиката се трансформира в набор от психологични функции и структури, специфични за човешкия вид. Разгледани са свойствата на най-динамичната част на психиката - ситуацията. Тя се определя като "работно поле", в което конвергират разнообразни влияния и се вземат решения за действие. Направен е опит множество факти, закономерности и феномени да се интегрират в един ситуационно феноменологичен подход. Последният се въвежда заедно с базовата метфора за психиката като пеперуда. Настоящата книга е предназначена за студенти, които изучават обща психология на университетско равнище, а също и за всички с интерес към универсалните проблеми на психологията.
Запитване за Психология. Еволюционно феноменологичен подход
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Психология и Сексология