Промишлена електорника – учебник за техникуми

Обратно към Електроника и електротехника
Ценa:
Цена:12.00 лв. с ДДС
Каталожен № 356097
ISBN: 9540306086
Автор: М. Бобчева, Н. Николов
Издателство: Техника
Година на издаване: 2001
Обем: 256 стр.
Корици: меки
Представяне на Промишлена електорника – учебник за техникуми
Създаването и поддържането на различни електронни устройства в промишлеността е възможно при добро познаване на принципа на действие и свойствата на електронните елементи. Глава 1 на учебника е посветена на съвременните полупроводникови прибори. Тъй като приложението в електровакуумните прибори е все по-ограничено и тяхното изучаване е необходимо главно за поддържане на намиращата се още в експлоатация лампова електронна апаратура, те са разгледани накратко в глава 2. в глави 3 и 4 са описани основните електронни схеми, които се прилагат в промишлените устройства като усилватели, генератори, импулсни логически схеми. В глава 5 са разгледани електронните преобразувателни устройства – токоизправители и инвентори, а в глава 6 са описани схемите на промишлени електронни устройства, изградени на базата на основни електронни прибори и схеми. Целта на авторите е да покажат с конкретни примери приложимостта на електронните устройства в различните области на промишлеността. Разгледани са схеми на електронни стабилизатори, регулатори, високочестотни генератори и инвентори с различно технологично предназначение.
Запитване за Промишлена електорника – учебник за техникуми
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Електроника и електротехника