Принципът на Войта

Обратно към Физиотерапия и Рехабилитация
Ценa:
Цена:32.00 лв. с ДДС
Каталожен № 300005
ISBN: 954-420-064-9 Автор: Вацлав Войта, Анегрет Петерс
Издател: „Медицина и физкултура”
Издадена: 2011
Брой страници: 218
Корица: Мека
Представяне на Принципът на Войта
В книгата са показани глобалните модели на рефлексно придвижване и свързаните с това: локомоционни принципи, опорни точки, мускулни синергии, вериги на мускулно взаимодействие, движение на центъра на тежестта; погледнати в тяхното онтогенетично развитие, характерно за кърмачетата и децата. Особено внимание се отделя на влиянието на глобалните модели на рефлексно придвижване върху промяната в патологията на церебрално увреденото дете още в кърмаческа възраст. По един атрактивен начин са показани ключовите позиции и пусковите зони за активиране на глобалните модели на рефлексното придвижване. Описано е и взаимодействието на различните мускулни групи и мускулни вериги според опорните точки при придвижващото се кърмаче, които са твърде различни от познатите ни при правия стоеж и двукраковото ходене у възрастния и детето над 1 година.
Книгата е предназначена за широк кръг читатели, както специалисти-физиотерапевти, педиатри, невролози, интернисти, кинезитерапевти, рехабилитатори, логопеди; така и за родители на деца с церебрална парализа или други двигателни увреждания, които играят активна роля на ко-терапевт за детето си.
Запитване за Принципът на Войта
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Физиотерапия и Рехабилитация