19.04.2018  Начало     Електроника и електротехника - каталог     Електроника и електротехника     Полупроводникови елементи

Полупроводникови елементи

Полупроводникови елементи
Ценa за : 16.00 лв.
Статус: нов
Каталог книги:

Електроника и електротехника

Кат. №: 545158
На склад: [Да]
Доставка: куриер
Плащане: наложен платеж
 
Представяне

ISBN: 9549315797
Автор: М. Христов, Т. Василева, Е. Манолов
Издателство: Нови знания
Година на издаване: 2007
Обем: 295 стр.
Корици: меки

В учебника са дадени основни сведения за физиката на полупроводниците и РК прехода. Разгледани са физическите принципи на действие, устройството, параметрите, характеристиките, еквивалентните схеми, основните схеми за свързване и области на приложение на най-разпространените полупроводникови елементи - полупроводникови диоди, биполярни и полеви транзистори, оптоелектронни елементи, тиристори, дисплеи, елементи на интегралните схеми.
Съдържанието и дълбочината на изложението са съобразени с учебните програми по едноименната дисциплина на много слаботокови специалности от техническите университети в България.
Учебникът е предназначен за студентите от ФЕТТ, ФКТТ, ФКСУ и ФА на Техническия университет - София. Той може да бъде използван и от студентите от сродните факултети и специалности от другите технически университети и висши училища, както и от техници, инженери и специалисти, желаещи да опреснят и разширят познанията си за елементната база на електрониката.

Друга литература от Електроника и електротехника 
няма снимка

Първи стъпки в радиоелектрониката


17.00 лв. с ДДС
15.00 лв. с ДДССигнали и системи

Сигнали и системи


20.00 лв. с ДДС
18.00 лв. с ДДС