Полупроводникови елементи

Обратно към Електроника и електротехника
Ценa:
Цена:16.00 лв. с ДДС
Каталожен № 545158
ISBN: 9549315797
Автор: М. Христов, Т. Василева, Е. Манолов
Издателство: Нови знания
Година на издаване: 2007
Обем: 295 стр.
Корици: меки
Представяне на Полупроводникови елементи
В учебника са дадени основни сведения за физиката на полупроводниците и РК прехода. Разгледани са физическите принципи на действие, устройството, параметрите, характеристиките, еквивалентните схеми, основните схеми за свързване и области на приложение на най-разпространените полупроводникови елементи - полупроводникови диоди, биполярни и полеви транзистори, оптоелектронни елементи, тиристори, дисплеи, елементи на интегралните схеми.
Съдържанието и дълбочината на изложението са съобразени с учебните програми по едноименната дисциплина на много слаботокови специалности от техническите университети в България.
Учебникът е предназначен за студентите от ФЕТТ, ФКТТ, ФКСУ и ФА на Техническия университет - София. Той може да бъде използван и от студентите от сродните факултети и специалности от другите технически университети и висши училища, както и от техници, инженери и специалисти, желаещи да опреснят и разширят познанията си за елементната база на електрониката.
Запитване за Полупроводникови елементи
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Електроника и електротехника