18.01.2018  Начало     - каталог     Анатомия и Физиология     Пластична анатомия

Пластична анатомия

Пластична анатомия
Ценa за : 6.00 лв.
Статус: нов
Каталог книги:

Анатомия и Физиология

Кат. №: 363262
На склад: [Да]
 
Представяне

ISBN: 9789549806847
Издателство: МИ ЕТ Васил Петров - ВАП
Автор: Н. Пенкова, Р. Нечев
Година на издаване: 2008 г.
Обем: 72 стр.
Корицa: мекa

Пластичната анатомия се явява кръстовище на две различни сфери от човешкото познание - анатомия и изобразително изкуство. Допирна точка между тези две сфери, научната и художествената, е общият обект на изследване - човешкото тяло.
В медицинската анатомията загадката на човешкото тяло се проучва чрез методите на дезинтеграцията - от макроскопско до микроскопско и ултрамикроскопско ниво. Търси се общото, специфичното, характерното за всеки човек като биологична единица. В пластичната анатомия гледната точка е напълно противоположна. На базата на общото, на неспецифичния анатомичен строеж се извлича, надгражда специфичното, индивидуалното за всеки човешки образ. Търси се това, което прави всеки от нас неповторима личност със своя микровселена от чувства, мисли, взаимоотношения.
Целта на настоящото ръководство е да се представят основни анатомични познания за пластичните строителни елементи на човешкото тяло. Усвояването на тази информация дава възможността се осъзнае неразривната връзка между функция - структура - форма. Поставят се практически задачи върху конкретни нормообразуващи структури. Чрез тях младият творец може да развива своя задълбочена визия при художествената интерпретация на човешкото тяло.

Друга литература от Анатомия и Физиология 
Atlas Of Human Anatomy

Atlas Of Human Anatomy


68.00 лв. с ДДС

АТЛАС ПО АНАТОМИЯ НА ЧОВЕКА - Том 2

АТЛАС ПО АНАТОМИЯ НА ЧОВЕКА - Том 2


75.00 лв. с ДДС
64.00 лв. с ДДС


Топографска анатомия

Топографска анатомия


18.00 лв. с ДДС
16.80 лв. с ДДС