ПЕДИАТРИЯ Как да постъпвам при...?

Обратно към Педиатрия
Ценa:
Цена:16.00 лв. с ДДС
Каталожен № 363161
ISBN: 954930115X
Автор: Н. Мумджиев
Издателство: Арсо
Година на издаване: 2006
Обем: 162 стр.
Корици: меки
Представяне на ПЕДИАТРИЯ Как да постъпвам при...?
С реформата на доболничната медицинска помощ осигурявана от общопрактикуващите лекари /ОПЛ/, фамилни или лични, възникна нуждата от практически ръководства, които да ги подпомагат в ежедневната им работа с пациенти, вкл. деца.
Във връзка с това бяха издадени няколко практически ръководства включващи всички медицински специалности, вкл. и детски болести. Тези ръководства имат положителни страни, но и най-малко два недостатъка:
Първият е по-малко съществен е се дължи на значителния обем, който затруднява ползването им, още повече че основната част от пациенти¬те на ОПЛ са терапевтично болни и деца.
Вторият е по-съществен и се дължи на тяхното изграждане по нозологичен принцип, а пациентите отиват при ОПЛ не с готова диагноза, а със субективни оплаквания или обективни находки, чиято причина трябва да бъде разкрита за да се проведе адекватно лечение.
С предлаганото ръководство сме се постарали да избегнем тези недостатъци. В него е представен диагностично-терапевтичния подход при 46 субективни оплаквания, обективни находки или параклинични отклонения у деца, които се срещат по-често в ежедневната практика и обхващат най-малко 75 % от пациентите търсещи първична педиатрична медицинска помощ.
В книгата е споделен опита на автора и затова тя е озаглавена: Как постъпвам при...? Информацията е съобразена с конкретните условия и възможностите за диагноза и лечение с които разполага ОПЛ и консултанта педиатър. Дадени са и насоките за консултация с тесни специалисти, показанията за хоспитализация и диспансеризация. Обемът и структурата на книгата при наличието на схеми улесняват нейното ползване.
Естествено е предложеното диагностично-терапевтично поведение да не съвпада с опита на някои от читателите или на постановките в ползваната от тях педиатрична литература, но в това няма нищо изненадващо. Напротив, то показва, че даден медицински проблем може да бъде решен по различни начини и свобода на избор е да се предпочете по-подходящия при конкретните условия. Всеки лекар има правото да постъпва в съответствие със своите теоретични знания и натрупан опит, като носи отговор¬ност за своите действия. Целта на настоящата книга е да го подпомогне да вземе по-правилното решение и ако това наистина се постигне ще бъде от полза както за детето-пациент, така и за неговия лечител.
Авторът
Запитване за ПЕДИАТРИЯ Как да постъпвам при...?
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Педиатрия