Патологична физиология

Обратно към Анатомия и Физиология
Стара ценa:
32.00 лв. с ДДС
Ценa:
25.00 лв. с ДДС
Каталожен № 363015
Автор: Радослав Лолов, Д. Митков
Издателство: Арсо
Година на издаване:
Обем: 574 стр.
Представяне на Патологична физиология
Патологичната физиология служи като мост между предклиничните дисциплини и клиниката. Настоящият учебник е предназначен за студенти по медицина и стоматология. Разделен е на две части- Обща и Специална. В общата част са включени: нозология, обща етиология, обща патогенеза, влияние на факторите на външната среда, реактивност и резистентност на организма и значението им в патологията, т.н. основни типове патологични процеси- нарушения на обмяната на веществата, на водноелектролитната обмяна, на киселинно алкалния баланс, хипоксия, възпаление, треска и нарушения на тъканния растеж. В специалната част се разглеждат основните етиологични фактори и механизмите, по които се увреждат органите и системите при най-често срещаните заболявания.
Запитване за Патологична физиология
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Анатомия и Физиология