20.04.2018  Начало     - каталог     Офталмология     Офталмология

Офталмология

Офталмология
Ценa за : 10.00 лв.
Статус: нов
Каталог книги:

Офталмология

Кат. №: 259078
На склад: [Да]
 
Представяне

Автор: Веселин Танев
Издател: Медицина и физкултура
Година на издаване: 1994
Брой на страници: 271
Корици: мека

Офталмологията е наука за изучаване на зрителния анализатор и неговите заболява¬ния. Тя включва анатомията, физиологията и патофизиологията на окото и неговите централни отдели, клиниката и лечението на очните заболявания, както и на очните прояви при редица болести на други органи и системи в човешкия организъм. Съвре¬менната медицина изисква всеки лекар да умее да борави е офталмоскоп, лупа, тоно- метър, да познава периметрията и др. Чрез тях може да се получи много съществена информация за здравословното състояние на пациента. Често окото е „прозорец за човешкия организъм“. Тук се установяват важни признаци за съдовите, неврологични¬те, метаболитните и други заболявания.
Настоящият учебник по офталмология е предназначен основно за студенти медици. Същевременно се предвижда да даде офталмологична информация на лекаря неофталмолог в неговата всекидневна практика.
Учебникът е съобразен е изискванията на най-реномираните университетски цент¬рове в света. Включени са фундаменталните познания за очната патология, както и новните насоки за лечението й. Акцентирано е на спешната помощ в офталмологията. Авторският колектив се е постарал да отрази всички раздели на офталмологията в съвременната им интерпретация.
Актуално в сбита форма са представени основните знания за съвременните терапев¬тични възможности е насочване към съответно поведение в практическата дейност.

Друга литература от Офталмология