Офталмология

Обратно към Офталмология
Ценa:
Цена:10.00 лв. с ДДС
Каталожен № 259078
Автор: Веселин Танев
Издател: Медицина и физкултура
Година на издаване: 1994
Брой на страници: 271
Корици: мека
Представяне на Офталмология
Офталмологията е наука за изучаване на зрителния анализатор и неговите заболява¬ния. Тя включва анатомията, физиологията и патофизиологията на окото и неговите централни отдели, клиниката и лечението на очните заболявания, както и на очните прояви при редица болести на други органи и системи в човешкия организъм. Съвре¬менната медицина изисква всеки лекар да умее да борави е офталмоскоп, лупа, тоно- метър, да познава периметрията и др. Чрез тях може да се получи много съществена информация за здравословното състояние на пациента. Често окото е „прозорец за човешкия организъм“. Тук се установяват важни признаци за съдовите, неврологични¬те, метаболитните и други заболявания.
Настоящият учебник по офталмология е предназначен основно за студенти медици. Същевременно се предвижда да даде офталмологична информация на лекаря неофталмолог в неговата всекидневна практика.
Учебникът е съобразен е изискванията на най-реномираните университетски цент¬рове в света. Включени са фундаменталните познания за очната патология, както и новните насоки за лечението й. Акцентирано е на спешната помощ в офталмологията. Авторският колектив се е постарал да отрази всички раздели на офталмологията в съвременната им интерпретация.
Актуално в сбита форма са представени основните знания за съвременните терапев¬тични възможности е насочване към съответно поведение в практическата дейност.
Запитване за Офталмология
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.