Основи на микроскопията за намазки от урогениталния тракт

Обратно към Урология
Ценa:
Цена:5.00 лв. с ДДС
Каталожен № 328307
ISBN: 9549666352
Автор: К. Чудомирова, А. Вагорас, А. Хален, М. Домейка
Издателство: Райков
Обем: 41 стр.
Корици: меки
Представяне на Основи на микроскопията за намазки от урогениталния тракт
Това кратко практическо ръководство описва детайлно и последователно необходимите действия, които лекарят трябва да извърши, за да докаже по наличните цитологични промени в урогениталния тракт съществуването на възпалителен процес, предизвикан от различни инфекциозни агенти - бактерии, микотични агенти или първаци. То има за задача да ориентира начинаещия специалист по сексуално предавани болести, гинеколог или уролог въз основа на микроскопската картина, която наблюдава в практическата дейност да се насочи към точната диагноза и да направи важни клинични заключения. Направената интерпретация и из¬води се основават върху препарати, които са неоцветени (нативни, мокри) или фиксирани и оцветени с метиленово синьо по метода на Льофлер или с cytocolor.
Трябва да отбележим, че в класическата микробиология светлинно микроскопското изследване на нативни препарати, обратното на това което се очаква, рядко е решаващо. Светлинно микроскопското изследване на неоцветен препарат рядко води до бактериологична идентификация и самостоятелно до микробиологична диагноза, но насочва клинициста за възможната патология още при първия преглед и изследване на болния. Микроскопските изследвания за микотични агенти и паразити са крайно необходими за ориентиране в проблема и независимо че са недостатъчни за поставяне на етиологична диагноза също се използват в рутинната практика. Такива изследвания са много полезни и в ръцете на опитния клиничен микробиолог могат решително и бързо да го ориен¬тират за поставяне на правилната диагноза и за провеждане на бъдещи специални изследвания, водещи до идентифициране на етиологичния агент и определяне на неговата чувствителност към терапевтични средства.
Авторският колектив - д-р К. Чудомирова, д.м. (България), д-р А. Вагорас, д.м. (Литва), д-р А. Хален, д.м. и проф. М. Домейка, д.м. (Швеция), има богат клиничен и микробиологичен опит в тази област. Той е участвал в многоцентрови международни проучвания върху микробната флора в урогениталния тракт, проведени върху значителен брой пациенти и лица, определящи се за здрави. Тези специалисти са известни с изследванията си в областта на сексуално предаваните инфекции. В тази книга те спо¬делят своите наблюдения и своя професионален опит.
Несъмнено книгата ще намери добър прием сред студенти по медицина, сред работещите в дермато-венерологичните заведения в страната и в гинекологичните кабинети, отделения и клиники.
Запитване за Основи на микроскопията за намазки от урогениталния тракт
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Урология