Основи на ергономията и организацията на труда

Обратно към Здравен мениджмънт
Ценa:
Цена:10.00 с ДДС
Каталожен № 328616
ISBN: 9786197137347
Автор:Боряна Кавалджиева
Издател:Медицински университет Варна
Година на издаване: 2015
Брой на страници: 140
Рзмер:24/16,5см
Корици: мека
Представяне на Основи на ергономията и организацията на труда
Трудовата медицина – пише авторът в увода на книгата – е раздел от профилактичната медицина, изучаващ условията на труд и трудовата дейност на човека. Физиологията на труда е част от трудовата медицина, изучаваща измененията във функционалното състояние на организма на човека под влияние на трудовата дейност и разработваща физиологично обосновани средства за организация на трудовия процес, които да способстват за намаляване на умората и поддържане на високо ниво на работоспособност. В този смисъл физиологията на труда е наука с голямо практическо приложение.
Ергономията – добавя авторът – е приложната част на физиологията на труда.
Учебникът е с теоретична и практическа насоченост и се състои от 14 глави, включващи историческа справка и теоретичен инструментариум на темата, методи за изучаване на проблема, изисквания към работното място, работни пози, работна мебел, влияние на труда върху функционалното състояние на организма, двигателна дейност, тежест и напрежение на труда, особености на умствения труд, психология на труда, цветове и осветление в работното помещение, работоспособност и режим на труд и почивка.
Специално внимание е обърнато на организацията, характеристиката на труда и условията на трудовата среда в заведенията за здравно обслужване.
Запитване за Основи на ергономията и организацията на труда
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Здравен мениджмънт