Основи на електрокардиографията

Обратно към Кардиология
Стара ценa:
36.00 лв. с ДДС
Ценa:
33.00 лв. с ДДС
Каталожен № 363159

Автор: Richard Johnson,Mark Swartz
Превод:Н.Воденичарова
Издателство: Паралакс
Обем: 312 стр.
Размер:19/27см
Корици: меки
Представяне на Основи на електрокардиографията
Този учебник предтставлява едно въведение в изучаването на електрокардиографията. Очаква се читателят да има известни основни познания в тази област, въпреки че задълбочено познаване на материята не е необходимо.
Целта на този учебник е да ви помогне да добиете увереност в разчитането на електрокардиограмите. Това е постигнато с представяне на основите на електрокардиографията и на някои чести електрокардиографски находки. Всяка електрокардиограма е представена изцяло и се съпровожда от задълбочен анализ. В първа част са изложени основните положения, които са необходими за разпознаването на отделните комплекси и вълни в електрокардиограмата. Първите четири глави представляват въведение във функционалната анатомия и електрофизиология на сърцето. Останалите глави в първа част представят принципите, необходими за използването на електрокардиограмата като диагностично средство. Тъй като нарушенията на ритъма са от изключително значение, тази тема е разгледана особено задълбочено.
Информацията в първа част е представена сбито, но детайлно. Не бива да очаквате да научите всичко само при едно прочитане на материала. Препоръчваме ви да използвате тази информация, когато анализирате отделните електрокардиограми от втора част.
По този начин, вие непрестанно ще обогатявате знанията си в тази област.
За по-добро разбиране на електрокардиографските нарушения в съответните секции е Включено патофизиологично обяснение. Тъй като електрокардиографията е графичен метод, текста е илюстриран с многобрайни примери. Използвани са също оргинални диаграми, които илюстрират по-важните концепции. Освен това, включеният раздел за клиничното значение на електрокардиографските нарушения, има за цел да стимулира Вашето мислене, да задържи вашето внимание и да подкрепи още веднаж основните концепции.
Втора част е колекция от електрокардиограми, които трябва да се опитате да анализирате сами, по начина даден в текста. След поставяне на диагноза, прочетете направеното разчитане и съответните глави от първа част.
За да представим основите на електрокардиографията в no-четлив вид, не сме използвали съкртащения.
Този ученбик има за цел да изложи основите на електрокардиографския анализ. Той е с особена стойност за студентите по медицина, които години наред се сблъскват със сложността на този проблем. Учебникът също ще бъде полезен за обучаващите се и оаботещи медицински сестри, фелдшери, техници, които правят електрокардиограми и екипи на Бърза Помощ, както и тези, които работят в интензивни отделения.
Запитване за Основи на електрокардиографията
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Кардиология