Физиотерапия при вътрешни и хирургични болести

Обратно към Физиотерапия и Рехабилитация
Ценa:
Цена:46.00 лв. с ДДС
Каталожен № 363273
Автор: под ред. на Проф. Видьо Василев Желев, мд
Издателство: Авангард Прима
ISBN: 9786191601516
Година на издаване: 2013
Страници:365
Корица: мека
Представяне на Физиотерапия при вътрешни и хирургични болести
Физиотерапия при вътрешни и хирургични заболявания е предназначена за студенти по физиотерапия (единична група 2264 физиотерапевти от НКПД- 2011 г.). Последните учебници за прилагане на лечебна физкултура (кинезитерапия) при тези заболявания са издадени през 1991 г. В настоящото издание за всяка група заболявания са описани кратки анатомични, физиологични, патологични данни и въздействието на физическите упражнения в здраве и болест. За всяка нозологична единица са описани данни за болестта, имащи отношение към прилагането на физиотерапия, основни методи за функционално изследване, цел, задачи, средства, форми и указания за прилагане на средствата на физиотерапията.
В написването на отделни глави участват асистенти физиотерапевти от Медицински университет, София и НСА „Васил Левски". Използвани са достъпна литература на чужди, български автори и личен опит. Те са съобразени с настоящия учебен план, отговарящ на изискванията на Световната конфедерация и Европейския регион на физиотерапевтите и на нуждите на българското здравеопазване. Поредицата от 9 основни учебника по физиотерапия (2010, 2011, 2012 и 2013 г.) дава възможност за получаване на необходимата подготовка за прилагане на съвременна физиотерапия - лечебни упражнения; мануална терапия (видове лечебни масажи; мекотъканни техники; мобилизации на стави, на нервна система) и др. специализирани методи - Макензи, Бобат, Кабат, Брунстром, Перфети, Ткачева, с швейцарска топка, за възстановяване силата на отслабнала мускулатура, за възстановяване на сетивността, координацията и много други; методи за функционално изследване; преобучение на хора в неравностойно състояние; промоция; превенция; естествени и преформирани физикални фактори. Предстои издаването на учебници и учебни помагала като: Физиотерапия при травми на опорно-двигателния апарат, Ерготерапия за физиотерапевти, Специални упражнения при заболявания, практически ръководства по: кинезиология, патокинезиология, мануално мускулно тестуване, ъглометрия, китайски масаж, учебни помагала за магистри, ръководство за педагога физиотерапевт и др.
Учебникът може да се ползва и от рехабилитатори.
Запитване за Физиотерапия при вътрешни и хирургични болести
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Физиотерапия и Рехабилитация