Септични състояния при интензивно лечение

Обратно към Анестезиология/Интен. леч.
Ценa:
Цена:36.00 лв. с ДДС
Каталожен № 363139
ISBN: 9549301095
Автор: О. Д. Хинков
Издателство: Арсо
Година на издаване: 2004
Обем: 625 стр.
Представяне на Септични състояния при интензивно лечение
В страната не достигат клиницисти, които да разглеждат септичните състояния като системно заболяване, а не контекста на конкретната клинична специалност. Септичните състояния са фундаментален проблем на клиничната специалност “интензивно лечение”, защото с тях е свързана основната заболеваемост в отделенията за интензивно лечение. При леглото на септичния пациент не е възможно адекватно лечение без да се прилагат специфичните за интензивното лечение диагностични и терапевтични методи. Нозокомиалните инфекции са общобиологичен проблем, цената на който плащат хората за да живеят по-дълго. Ако в дадена клинична структура няма регистрирани нозокомиални инфекции, това означава, че или не е на тази планета, или, че важна причина за настъпването на смърт се прикрива. Твърде често леглото на септичния пациент е сцена на представлението “Как (не) можем да работим в екип”, а тук са необходими знанията на твърде много специалисти.
Запитване за Септични състояния при интензивно лечение
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Анестезиология/Интен. леч.