Ръководство по лечебен масаж

Обратно към Физиотерапия и Рехабилитация
Ценa:
Цена:25.00 лв. с ДДС
Каталожен № 300094
ISBN: 9789544202675
Автор: Морис Боажей
Издателство: Медицина и физкултура
Година на издаване: 2009
Обем: 248 стр.
Корици: меки
Представяне на Ръководство по лечебен масаж
Ръководството по лечебен масаж на Морис Боажей, допълнено и коригирано от Пиер Бретон, е интересно класическо пособие, в което са описани различни масажни похвати и техники - важна съставна част от мануалната терапия.
Подробно е изложено анатомо-функционалнато устройство на кожата - този изключително важен човешки орган, който, обгръщайки всички органи и структури на организма, не само ги предпазва, но същевременно ги поставя в контакт с външната среда.
Разгледани са прилаганите масажни похвати във всички области на тялото, в това число в прекордиално-гръдната и интеркосталната област, червата, хипогарстриума, както и механизмите на тяхното въздействие при някои заболявания и клинични симптоми.
Особено оригиналното в тази книга е и представянето на някои мобилизационни техники, които са част от мекотъканната мануална терапия и имат много добър терапевтичен ефект, когато се прилагат компетентно. Описаните масажни и мобилизационни техники са предназначени за изпълнение от кинезитерапевти и рехабилитатори, но те могат да бъдат много полезни и на лекарите с различни специалности, работещи в областта на рехабилитационната и мануалната медицина, ортопедията, ревматологията, вътрешните болести, дерматологията, неврологията, гинекологията, които целенасочено и в максимална степен се стремят да помогнат на своите страдащи пациенти.
Запитване за Ръководство по лечебен масаж
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Физиотерапия и Рехабилитация