Обезболяване в акушерството

Обратно към Анестезиология/Интен. леч.
Ценa:
Цена:21.50 лв. с ДДС
Каталожен № 363086
ISBN: 9548967863
Автор: Иван Смилов
Издателство: Арсо
Година на издаване: 2002
Обем: 336 стр.
Представяне на Обезболяване в акушерството
Книгата представя в теоретичен и предимно практически аспект редица проблеми, свързани с обезболяването в акушерството. Тази специфична област в анестезиологията има някои характерни особенности, които изискват от практикуващите я лекари да имат специални познания по акушерство, анестезиология, фармакология и др. От особен интерес за акушерското обезболяване са въпросите на перинаталната фармакология, фармакологията на локалните анестетици, инхалационните анестетици, опиати и тяхното влияние върху маиката, родилната деиност, плода и новороденото дете. Особеномясто е отделено на анестезията на анестезията при цезарово сечение като се препоръчват алгоритми за поведение. В няколко глави се разглеждат въпроси касещи високорисковата бременност и анестезията. Подробно са развити и въпросите за обезболяването при преклампсия и еклампсия, HELLP - синдром, бременни със сърдечни, дихателни, неврологични, бъбречни, хематологични, ендокринологични и други заболявания. В Определени глави се засягат въпросите на анестезията за операции по време на бременноста, както и обезболяване при малки акушерски операции и манипулации. Засегнати са и въпросите за реанимация на новородени деца, както и въпросите за майчината смърност и медиколегални проблеми на акушерската анестезия.
Запитване за Обезболяване в акушерството
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Анестезиология/Интен. леч.