Актуални проблеми при възпалителните заболявания на белите дробове

Обратно към Вътрешни болести
Стара ценa:
25.00 лв. с ДДС
Ценa:
20.00 лв. с ДДС
Каталожен № 300066
ISBN: 9544202374
Автор: Петър Добрев
Издателство: Медицина и физкултура
Година на издаване: 2006
Обем: 292 стр.
Представяне на Актуални проблеми при възпалителните заболявания на белите дробове
ПРЕДГОВОР
Болестите на белите дробове са причина за голяма заболяемост и смъртност. Замърсяването на околната среда е свързано с действието на много вредни агенти. Тютюнопушенето води до тежко увреждане на белите дробове. Най-голямо значение имат възпалителните заболявания на дихателната система.
През 1998 година в САЩ от белодробни заболявания са починали 251 000 души. Това представлява 10 % от общата смъртност. За лечението им са изразходвани огромни суми (21,6 милиарда долара). Бронхитът и астмата засягат всички възрастови групи. След поставяне на диагнозата 10 години по-късно от хронична обструктивна белодробна болест умират около 50 % от болните.
В борбата с белодробните болести са постигнати значителни успехи. Изяснени са много въпроси от етиологията, патогенезата и лечението им. Най-голяма значимост имат постиженията на клетъчната молекулярна биология и на генетиката. Резултатите от тези изследвания допринесоха за по-пълното разбиране на патологичните процеси.
При увреждане възниква възпаление като реакция на васкуларизирана тъкан. То се регулира от голям брой медиатори като цитокини, ейкозаноиди, азотен окис и реактивни кислородни радикали. Те имат водеща роля в патогенезата на острите и хроничните възпалителни заболявания на белия дроб.
Белият дроб е имунен орган. Изясни се патогенезата на редица заболявания. Новите диагностични възможности създават условия за успешно лечение. В последните няколко години бяха въведени терапевтични методи за повлияване на възпалителния процес чрез въздействие на противовъзпалителните медиатори.
В новото издание са изложени съвременни данни за основните възпалителни заболявания на белия дроб. Отразен е дългогодишният опит на авторите, като подробно са изложени най-важните възпалителни заболявания на белите дробове.
Проф. П. Добрев
Запитване за Актуални проблеми при възпалителните заболявания на белите дробове
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Вътрешни болести