19.02.2018  Начало     Други - каталог     Други     Организация и функциониране на кухнята, ресторанта и хотела ЧАСТ I Организация и функциониране на кухнята

Организация и функциониране на кухнята, ресторанта и хотела ЧАСТ I Организация и функциониране на кухнята

Организация и функциониране на кухнята, ресторанта и хотела ЧАСТ I Организация и функциониране на кухнята
Ценa за : 11.80 лв.
Статус: нов
Каталог книги:

Други

Кат. №: 254006
На склад: [Да]
Доставка: куриер
Плащане: наложен платеж
 
Представяне

ISBN: 9789549930528
Автор: С. Стамов, К. Никовска
Издателство: Матком
Година на издаване: 2008
Обем: 224 стр.
Корици: меки

Учебникът „Организация и функциониране на кухнята, ресторанта и хотела е разработен в три части, обособени в самостоятелни книжни тела:
I част „Организация и функциониране на кухнята;
II част „Организация и функциониране на ресторанта и
III част „Организация и функциониране на хотела.
Учебникът би помогнал в обучението на кадрите в сферата на туризма, като ги запознава с организацията и функционирането на хотел-ресторантския комплекс, на отделното заведение за хранене и развлечение, на търговската зала, на кухненския блок.
Настоящата I част „Организация и функциониране на кухнята на учебника, предлага информация по всички въпроси, свързани с цялостния технологичен процес на кухнята - организацията на снабдяване и характеристика на стоките; технологичните етапи на производство; технологичното обзавеждане, технологичния дизайн и организацията на работа; хигиената, безопасността и системите за самоконтрол. Разглеждат се:
- Заведенията за хранене и развлечения - тяхната класификация, категоризация, видове, характеристика, развитие.
- Складовото стопанство - хранителните продукти и стоки; складовата база, планировка, обзавеждане; организацията на снабдяването.
- Организацията на обработката на суровините и производство на полуфабрикати - технологични процеси и кулинарни полуфабрикати; обзавеждането, технологичния дизайн на производствените звена и организация на работата.
- Организацията на производството в студена кухня - технология на продукцията; технологично обзавеждане, технологичен дизайн и организация на производството; организация на реализацията; сервиране на продукцията.
- Организацията на производството в топла кухня - топлинни процеси; технология на кулинарната продукцията; технологично обзавеждане, технологичен дизайн и организация на производството; организация на реализацията; сервиране на продукцията.
- Организацията на производството в сладкарска кухня - технологични процеси; технология на сладкарската продукцията; технологично обзавеждане, технологичен дизайн и организация на производството; организация на реализацията; сервиране на продукцията.
- Организацията и функционирането на бюфетите за напитки - технологичен дизайн, обзавеждане и организация на работа в тях; технология на напитки, приготвяни на бюфетите; сервиране.
- Организацията и функционирането на звената за издаване - технологичен дизайн, обзавеждане и организация на работа в тях.
Предлаганата информация е методично и структурно свързана с материала, предложен в следващите две части от учебника: II част „Организация и функциониране на ресторанта и III част „Организация и функциониране на хотела.

Друга литература от Други Исторически атлас

Исторически атлас


55.00 лв. с ДДС
49.50 лв. с ДДС