Оранжерии

Обратно към Земеделие и животновъдство
Ценa:
Цена:8.00 лв. с ДДС
Каталожен № 527450
ISBN: 9549373356
Автор: Симеон Лъвински
Издателство: Еньовче
Година на издаване: 2007
Обем: 183 стр.
Корици: меки
Представяне на Оранжерии
Зелена салата на трапезата всякога е за предпочитане. Не само за хранителните вещества, които несъмнено поднася на организма ни, но още повече и за онова усещане, което гали погледа ни с ярки цветове. Малко е да се каже, че зеленчуците ни привличат само с очите, те провокират всичките ни сетива с пресния си вид, с благия си аромат и най-вече с надеждата за пролет. Наистина сега зеленчуци се появяват на трапезата ни през всичките сезони на годината, но усещането за топлина, за лято и свежа пролет си остава.
Остава и мисълта как да се сдобиеш с пресен зеленчук от собственото парче земя, което отдавна стои неизорано зад къщата или с години тревясва на вилата. Само мислене не е достатъчно, ама и без мислене не става. Нали човек преди да се захване за нещо трябва да си отговори на няколко въпроса: става ли за тази работа; сам ли ще копае, сади и полива, колко земя е нужна; какъв инвентар да купи; кога да започне; има ли на пазара достатъчно семена и куп още питания ще изникнат, когато се хване за мотиката, но засега и тези са достатъчни да стресират и най-оптимистичния стопанин.
Народът е казал: Веднъж да бъде начало. Да доба¬вим ли, че всяко начало е трудно? И кое начинание не плаши с неизвестността си? Ако всеки път се питаме дали ще успеем, не би трябвало за нищо да се захващаме. А човекът е така устроен, че все започва отначало: къща строи, жени се, дете отглежда, без да знае колко хубава ще бъде къщата, колко вярна жената, колко умно детето, но пак строи, пак се жени, пак дете гледа. Такъв е животът, както твърди една телевизия, все трябва да започнеш отнякъде. И най-важното - да не спираш, въпреки трудностите, които срещаш по пътя си. Но стига философски разсъждения, да се заемем с по-практични неща.
Целта на настоящата книга не е да запознае читателя с многообразието на домашното зеленчукопроизводство, а само с ранното производство на зеленчуци. И още по-точно - с производството им на закрито. Като говорим за многообразие, следва да отбележим, че и това производство носи подобна характеристика. То също се нуждае от добро проучване на пазара, от солидна обработка на почвата, от внимателно засяване, още по-внимателно пикиране, обработване и бране на продукцията. Това означава, че всеки, който се реши да се занимава с ранно производство на зеленчуци, следва да има освен земя, инвентар и стряха, но и елементарна агрономическа култура. Такава е и задачата на настоящата книга - да подпомогне усилията на любознателния стопанин в нелекото, но благородно начинание - закрито отглеждане на зеленчуци.
Запитване за Оранжерии
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.