19.01.2018  Начало     - каталог     Рентгенология и Ехография     Наръчник по ренгенология

Наръчник по ренгенология

Наръчник по ренгенология
Стара ценa: 48.00 лв.
Ценa за : 40.00 лв.
Статус: в промоция
Каталог книги:

Рентгенология и Ехография

Кат. №: 300056
На склад: [Да]
 
Представяне

ISBN: 9544202331
Автор: Р. Битнер, Р. Росдойчер
Издателство: Медицина и физкултура
Година на издаване: 2005
Обем: 704 стр.
Корици: меки

Предговор
Господин Битнер и господин Росдойчер успяват в трудното начинание да обхванат цялата диагностична рентгенология, т.е. образната диагностика, включително интервенционалните методи, в една книга с джобен формат, при това без да допуснат съществени пропуски. Авторите постигат целта си, представяйки най-същественото от събрания клиничен опит и най-новите научни достижения в сбита и прегледна форма. При това те съзнателно и от принципни съображения не включват снимков материал, а разработват отделните въпроси под формата на скици като лесно разбираеми и прегледни презентации на находките, за което свидетелстват над 1000 грижливо изработени компютърни графики.
100 години след откриването на рентгеновите лъчи диагностичната рентгенология достигна трудно обозрими измерения, като към това се прибавя и постоянният стремеж за осъвременяване, тъй като рентгенологията е една от най-иновационните специалности в клиничната медицина, а освен това трябва да се вземат под внимание и нововъведенията в останалите клинични дисциплини.
На германския книжен пазар засега няма подобна книга и тя се подрежда сред утвърдените клинични компендиуми. Същевременно не се касае за заместител на собствения клиничен опит, а за помагало при придобиването на опит, при вземането на правилно решение и за необходимо помощно средство при задължителната в днешно време експедитивност.
Пожелавам на книгата успешен прием сред немски говорещите лекари.
Роланд Феликс

Друга литература от Рентгенология и Ехография