19.04.2018  Начало     - каталог     Анестезиология/Интен. леч.     Наръчник по интензивна медицина

Наръчник по интензивна медицина

Наръчник по интензивна медицина
Стара ценa: 42.00 лв.
Ценa за : 39.90 лв.
Статус: в промоция
Каталог книги:

Анестезиология/Интен. леч.

Кат. №: 363124
На склад: [Да]
Доставка: куриер
Плащане: наложен платеж
 
Представяне

ISBN: 9549301060
Автор: Под ред. на проф. И. Смилов
Издателство: Арсо
Година на издаване: 2004
Обем: 782 стр.
Корици: меки

Настоящият Наръчник по Интензивна медицина има за задача да представи основните насоки на интензивната терапия, свързани с перио-перативния период, състояния след травматични увреждания и спешни състояния с нарушения на жизнено важните функции на организма.
В учебника се третират въпросите за острите нарушения на дихателната, сърдечно-съдовата, отделителната, нервната, ендокринната и др. функции на организма и корекцията на тези нарушения.
Специално място е отделено на различните видове мониториране на жизнените функции при интензивно лечение. Засегнати са въпросите на аналгезията и седирането при интензивна терапия, принципите на продължителната белодробна вентилация, ентералното и парентералното хранене, септичните състояния и др.
Във втората част на учебника се разглеждат проблемите на интензивното лечение в специфични области като детска хирургия, коремна и гръдна хирургия, ортопедия и травматология, АГ, урология, изгаряния, отравяния, органна трансплантация и др.
Настоящото ръководство ще ползва лекари-анестезиолози, интензивни терапевти, работещи в системата на Бърза помощ, кардиологични и неврологични интензивни отделения, общопрактикуващи лекари и др.
Ръководството е написано от ведущи специалисти в съответните области и се надяваме, че ще окаже съществена помощ в клиничната практика на интензивните отделения у нас.
Януари, 2004 от Редактора София

Друга литература от Анестезиология/Интен. леч. 
DUKE`S ANESTHESIA SECRETS, 5th Edition.

DUKE`S ANESTHESIA SECRETS, 5th Edition.


115.00 лв. с ДДС
84.00 лв. с ДДС


Наръчник по интензивна медицина

Наръчник по интензивна медицина


42.00 лв. с ДДС
39.90 лв. с ДДС