Наръчник по интензивна медицина

Обратно към Анестезиология/Интен. леч.
Стара ценa:
42.00 лв. с ДДС
Ценa:
39.90 лв. с ДДС
Каталожен № 363124
ISBN: 9549301060
Автор: Под ред. на проф. И. Смилов
Издателство: Арсо
Година на издаване: 2004
Обем: 782 стр.
Корици: меки
Представяне на Наръчник по интензивна медицина
Настоящият Наръчник по Интензивна медицина има за задача да представи основните насоки на интензивната терапия, свързани с перио-перативния период, състояния след травматични увреждания и спешни състояния с нарушения на жизнено важните функции на организма.
В учебника се третират въпросите за острите нарушения на дихателната, сърдечно-съдовата, отделителната, нервната, ендокринната и др. функции на организма и корекцията на тези нарушения.
Специално място е отделено на различните видове мониториране на жизнените функции при интензивно лечение. Засегнати са въпросите на аналгезията и седирането при интензивна терапия, принципите на продължителната белодробна вентилация, ентералното и парентералното хранене, септичните състояния и др.
Във втората част на учебника се разглеждат проблемите на интензивното лечение в специфични области като детска хирургия, коремна и гръдна хирургия, ортопедия и травматология, АГ, урология, изгаряния, отравяния, органна трансплантация и др.
Настоящото ръководство ще ползва лекари-анестезиолози, интензивни терапевти, работещи в системата на Бърза помощ, кардиологични и неврологични интензивни отделения, общопрактикуващи лекари и др.
Ръководството е написано от ведущи специалисти в съответните области и се надяваме, че ще окаже съществена помощ в клиничната практика на интензивните отделения у нас.
Януари, 2004 от Редактора София
Запитване за Наръчник по интензивна медицина
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Анестезиология/Интен. леч.