17.01.2018  Начало     - каталог     Анестезиология/Интен. леч.     Наръчник по анестезиология и интензивно лечение

Наръчник по анестезиология и интензивно лечение

Наръчник по анестезиология и интензивно лечение
Стара ценa: 42.00 лв.
Ценa за : 39.90 лв.
Статус: в промоция
Каталог книги:

Анестезиология/Интен. леч.

Кат. №: 363008
На склад: [Да]
 
Представяне

ISBN: 9549301249
Автор: Иван Смилов
Издателство: Арсо
Година на издаване: 2007
Обем: 765 стр.
Корици: меки

Настоящият наръчник по анестезиология и интензивно лечение предста¬влява второ преработено и допълнено издание. Той има за задача да представи теоретични и практически аспекти свързани с подготовката за анестезия, нейното осъществяване, наблюдението на пациентите в периоперативния период, интензивното лечение, борбата с болката, кардиопулмоналната ресусцитация, амбулаторната анестезия и др. В настоящето издание е добавен и раздел „Физиология и фармакология в анестезиологичната практика.
Предоперативната оценка и подготовка на болния за анестезия третира проблемите при пациенти със сърдечни, белодробни, бъбречни, чернодробни, ендокринни и други придружаващи заболявания. Разглеждат се накратко стандартите за безопасност на анестезията, използваната апаратура за анестезия и мониториране. Прави се преглед на различните видове анестезия: обща, венозна, инхалационна. локо-регионална, както и на средствата и методите, с които се осъществяват.
В предимно практически аспект са разгледани особеностите на анестезията в различните области - коремна хирургия, гръдна хирургия, сърдечно-съдова и детска хирургия, урология, акушерство и гинекология и т.н. Отделено е място на проблемите на анестезията и интензивното лечение при изгаряния, травми, амбулаторна анестезия.
В главата за интензивно лечение са дадени накратко някои основни принципи за целите на практиката: нарушенията във водно-електролитното и алкално-киселинното състояние, принципите на продължителната дихателна реанимация, сепсис и септичен шок.
В отделна глава се разглеждат средствата и методите за лечение на острата и хронична болка. Основните положения на кардио-пулмоналната ресусцитация са представени под форма на алгоритми.
Предлаганият наръчник по анестезиология и интензивно лечение е предназначен да бъде използван в ежедневната практика от анестезиолози, лекари работещи в системата на „Бърза помощ, интензивни отделения, общо практикуващи лекари, стажант лекари, студенти по медицина и др.

Друга литература от Анестезиология/Интен. леч. 
DUKE`S ANESTHESIA SECRETS, 5th Edition.

DUKE`S ANESTHESIA SECRETS, 5th Edition.


115.00 лв. с ДДС
84.00 лв. с ДДС


Наръчник по интензивна медицина

Наръчник по интензивна медицина


42.00 лв. с ДДС
39.90 лв. с ДДС