17.01.2018  Начало     Ветеринарна медицина - каталог     Ветеринарна медицина     Наръчник за добрите практики в млечното говедовъдство

Наръчник за добрите практики в млечното говедовъдство

Наръчник за добрите практики в млечното говедовъдство
Ценa за : 25.00 лв.
Статус: нов
Каталог книги:

Ветеринарна медицина

Кат. №: 528010
На склад: [Да]
 
Представяне

Aвтор:Николай Тодоров
Издателство: Матком
Страници:608
Корица:мека
ISBN 9789549930597

Това е наръчник за добрите фермерски практики (ДФП) в широк смисъл, не само за осигуряване на хигиенен добив на здравословно мляко (тесен смисъл), а същевременно да се гарантират висока продуктивност и добри икономически резултати (широк смисъл). В книгата се разглеждат не само изискванията на ДФП, а и методите, които позволяват да се постигнат желаните резултати. Този подход налага твърде голям обем на книгата. За компенсиране на това неудобство е предложен подходящ справочен апарат, позволяващ лесно да се стигне до интересуващия ни проблем, при нужда от бърза справка. Повишените изисквания към качеството на млякото след влизането ни в Европейския съюз, наложиха обстойно разглеждане на проблема. На второ място, конкуренцията се засили и успешното отглеждане на млечни крави изисква максимално използване на научните знания и добрия практически опит, независимо дали се намира у нас, или някъде другаде по света.
Целта на публикуването на тази книга е да се подпомогнат фермерите за запознаване със съвременните научни знания и съществуващия практически опит в млечното говедовъдство. Изхожда се от аксиомата, че при съвременните условия никой не може да е успешен и да печели достатъчно без прилагане на науката и добрия опит. Животновъдството е наука и който иска успешно да го упражвява, трябва д я използва. Не бива да се забравя сентенцията: Знаейки защо - хората го правят по добре!.
В книгата стремежът е да се отговори на въпросите:
Какво трябва да се прави?
Защо трябва да се прави?
Как да се прави?
Как да се провери, че е достигнат правилният резултат?

Друга литература от Ветеринарна медицина