Масаж I-учебник за студенти по кинезитерапия

Обратно към Физиотерапия и Рехабилитация
Ценa:
Цена:10.80 лв. с ДДС
Каталожен № 363185
ISBN: 9789547127180
Автор:Радослава Делева
Издателство:Русенски университет
Година на издаване: 2017
Обем: 127стр.
Корици: меки
Представяне на Масаж I-учебник за студенти по кинезитерапия
Анотация: Настоящият учебник по масаж е предназначен за студентите от Русенския университет „Ангел Кънчев“ специалност Кинезитерапия. Той ще допринесе за придобиване на теоретични познания и практически умения по класически масаж на физиотерапевти. Учебникът отговаря на официалната програма за изучаване на лечебния масаж по единните държавни изисквания в България за подготовка на здравни специалисти Физиотерапевти. Обемът и съдържанието на изложената материя е съобразен с програмата и хорариума за преподаване и изучаване на дисциплината Масаж 1(класически масаж). Той е първа част от предвидената тритомна поредица Масаж I; II и III. От съдържанието студентите ще получат познания за класическия масаж: история, анатомо-физиологични данни за отделни органи и системи и въздействието на класическия масаж върху тях (кожа, лимфна, кръвоносна и нервна система, мускули, стави и обмяна на веществата), класификация на класическите масажни похвати и ергономични техники за приложението им, както и обосновани теории за физиологичното им въздействие. Дадена е осъвременена класификация и терминология на класическите масажни техники, като: допълнителни и спомагателни похвати; поглаждане; изстискване; разтриване; омачкване; ударни и вибрационни похвати и др. приложими в козметичния, спортния и лечебния масаж; индикации и контраиндикации за прилагане на масаж. Учебникът е написан благодарение на богатия опит на български и чуждестранни автори-специалисти в областта.
Запитване за Масаж I-учебник за студенти по кинезитерапия
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Физиотерапия и Рехабилитация