17.12.7792  Начало     - каталог     Физиотерапия и Рехабилитация     Масаж- основи, класификация, видове

Масаж- основи, класификация, видове

Масаж- основи, класификация, видове
Ценa за : 34.00 лв.
Статус: нов
Каталог книги:

Физиотерапия и Рехабилитация

Кат. №: 363019
На склад: [Да]
 
Представяне

Автор: Проф. Видьо Василев Желев, мд
Издателство: Авангард Прима
ISBN: 9789543238866
Година на издаване: 2011
Страници:263
Корица: мека

ПРЕДГОВОР
Учебникът „Масаж - основи, класификации, видове" е предназначен за студентите по физиотерапия (кинезитерапевт, медицински рехабилитатор ерготерапевт, рехабилитатор). Може да се използва от треньори и учители по физическо възпитание. От учебника студентите ще получат знания за историята на масажа, анатомо-физиоло-гични данни за отделни тъкани и системи (кожа, мускули, стави, кръвоносна, лимфна и нервна система), въздействието на масажа върху тях, класификация на масажа (хигиенен, спортен, лечебен, козметичен), похвати на лечебния масаж (класически, рефлекторен, източен, апаратен).
Дадена е осъвременена класификация на масажа. Масажните начини и похвати са подредени в зависимост от въздействието им върху телесните тъкани и организма на човека. Обяснено е значението на понятията и термините в масажа като: допълнителни и спомагателни; изстискване и изцеждане; размачкване и омачкване. Отстранени са редица неточности като: похватът напластяване не е размачкване, а разтриване; осморката е поглаждане независимо от това, че масажните движения не са по хода на масажните линии. Допълнени са нови похвати като: изтегляне на кичур коса, размачкване на окосмената част на главата, разтриване с предмишниците на двете ръце.
Съдържанието на учебника е съобразено с учебните програми на физиотерапевтите в България. То отговаря на изискванията на Министерството на здравеопазването за подготовка на здравни специалисти за работа в системата на здравеопазването. Учебникът е написан благодарение на богатия български, чуждестранен и личен опит.
Всички искрено отправени критични бележки и препоръки ще бъдат взети предвид при следващо издание.
От автора

Друга литература от Физиотерапия и Рехабилитация Physiotherpist's pocketbook

Physiotherpist's pocketbook


65.00 лв. с ДДС

Избрани подходящи стоки към Масаж- основи, класификация, видове с кат.номер 363019