Кратък руско-български политехнически речник

Обратно към Речници
Ценa:
Цена:25.00 лв. с ДДС
Каталожен № 356004
Автори: Колектив
Българска, второ допълнено издание
ISBN 954-03-0646-9
стр. 528
Формат 60x84/16
Твърда подвързия
Цена 25,00 лв.
Описание
Автори: Колектив
Българска, второ допълнено издание
ISBN 954-03-0646-9
стр. 528
Формат 60x84/16
Твърда подвързия
Цена 25,00 лв.
Характеристики на артикула
Второто допълнено издание на речника включва около 30 000 термина от основните области на техниката: машиностроене, електротехника, строителство, минно дело, химична технология, селскостопанска техника, автомобилен, Железопътен и воден транспорт, текстилна промишленост. Дадени са и основните термини и понятия от химията, физиката и математиката.
Подбраната в речника терминология отразява съвременното състояние на науката и техниката. Обърнато е особено внимание на терминологията от бързо развиващите се клонове на техниката - радиотехника, автоматизация, изчислителна техника, електроника. Основната цел на речника е да подпомогне както специалистите при превода на средно трудни технически текстове, така и студентите и учениците, които ползуват технически списания на руски език или четат научнопопулярна литература. Затова наред с обикновената техническа терминология е обърнато внимание и на тясно специализираната често срещана терминология.
В края на речника са поместени най-употребяваните съкращения в техническата литература.
Руският словник на речника е редактиран и от издателство Русский язык, Москва.
Запитване за Кратък руско-български политехнически речник
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Речници