Клинична хематология Част 1 Болести на еритроцитната редица

Обратно към Вътрешни болести
Ценa:
Цена:29.00 лв. с ДДС
Каталожен № 300044
ISBN: 9544200649
Автор: проф. д-р И. Кърнолски, д.м.н.
Издателство: Медицина и физкултура
Година на издаване: 2003
Обем: 415 стр.
Корици: меки
Представяне на Клинична хематология Част 1 Болести на еритроцитната редица
Проф. д-р Истилиян Николов Кърнолски, д.м.н., е роден в с. Крайници, обл. Кюстендилска. Завършва висше медицинско образование във ВМИ - Пловдив през 1959 г. Работи в продължение на 10 години в здравната мрежа, от които 5 години като завеждащ вътрешно отделение. През 1970 г. постъпва във ВМИ - Пловдив като научен сътрудник по медицинска генетика, а след това - като асистент по вътрешни болести с профил хематология. Той е основател и пръв ръководител на катедрата по вътрешни болести във ВМИ – Ст. Загора (1985 -1992 г.), а от 1993 г. -ръководител на Клиниката по хематология в Медицинския университет в Пловдив.
Специалности: вътрешни болести (1967) и клинична хематология (1975). Работи като терапевт и хематолог в продължение на 28 години, от които 16 години като ръководител на клиники по хематология. Научни степени: кандидат на медицинските науки (1979) и доктор на медицинските науки (1995). Научна продукция: 185 научни труда в български и международни медицински списания.
Участие в учебници: Клиника на вътрешните болести, т. З, I изд. -1993, II -1995, и III -1997 г., Клиника по терапия на вътрешните болести, I изд. -1997, Н - 2001 г. Член на редакционните колегии на три международни списания, член на СУБ, Балкански съюз по онкология, Балкански медицински съюз, Републиканско научно дружество по хематология.

КОИ ЛЕКАРИ ЩЕ ИЗПОЛЗВАТ ТАЗИ КНИГА?
• Огромното мнозинство лекари, извършващи първични прегледи на пациенти - лични (общопрактикуващи) лекари, интернисти, педиатри, хирурзи, акушер-гинеколози и др.
• Специалистите по клинична хематология, при които пациентите пристигат на различни етапи на изследване на болестния процес за прецизно уточняване на диагнозата и за провеждане на лечението.
• Специалистите от различни специалности, извършващи по-тяснопрофилни изследвания: ендокринолози, нефролози, гастроентеролози, ревматолози, Кардиолози, онколози, невролози, офталмолози, ортопеди, неврохирурзи и др.
Запитване за Клинична хематология Част 1 Болести на еритроцитната редица
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Вътрешни болести