Клинична урология

Обратно към Урология
Ценa:
Цена:62.00 лв. с ДДС
Каталожен № 363122
ISBN: 9549301036
Автор: Т. Патрашков, П. Панчев
Издателство: Арсо
Година на издаване: 2004
Обем: 511 стр.
Корици: твърди
Представяне на Клинична урология
Василев Т. — д.м.н., професор, Зозиков Б. — д.м.н., професор, Казанджиев Г. — д.м., доцент, Куманов Хр. — д.м.н., професор, Минков М. — д.м., доцент, Младенов Д. — д.м., доцент, Младенова А. — лекар, Нейков Кр. — д.м., доцент, Николов Св. — д.м., доцент, Панчев П. — д.м.н., професор, Патрашков Т. — д.м.н., професор, Петров П. — д.м., доцент, Салтиров Ил. — д.м., Славов Ч. — д.м., доцент, Тенев Г. — д.м., доцент, Цветков Д. — д.м.н., професор, Цветков М. — д.м.н., професор, Чакъров Ст. — д.м., доцент

Развитието на урологията през последните години се характеризира с внедряването на редица нови методи. Много от заболяванията на урогениталната система, които в миналото се лекуваха чрез отворена операция, днес успешно се отстраняват чрез новите апаратурни и инструментални методи на изследване и лечение.
В урологията за първи път в клиничната практика, се внедри екстракорпоралната литотрипсия при лечението, на камъните на бъбрека и уретера. На практика беше осъществена заветната мечта на човечеството хирургичните заболявания да се лекуват чрез нехирургични методи. Трансуретралната хирургия при лечение болестите на простатата, пикочния мехур и уретрата стана рутинен метод в урологичната практика. Успешно се разработват и проблемите на бъбречната трансплантация, цистектомията при рак на пикочния мехур и простатектомията при рак на простатната жлеза.
Новите методи на диагноза и лечение коренно промениха и съотношението между отворените операции и по-малко инвазивните, които успешно се прилагат при бенигнената простатна хиперплазия, рака на пикочния мехур, структурите на уретрата и камъните на бъбрека и уретера. Това наложи да се промени и програмата за специализация на уролозите. В миналото от уролога се изискваше да може да диагностицира и оперира. При новите условия той трябва не само да оперира, но и успешно да прилага в клиничната практика новите технологии на диагностика и лечение на урологичните заболявания.
В издадените досега учебници и ръководства по урология голяма част от новите методи на диагностика и лечение липсват. Поради тези причини издаването на едно ново ръководство по урология е належащо и необходимо. То е предназначено за студенти по медицина, общопрактикуващи лекари, хирурзи, нефролози и преди всичко за специалистите по урология.
Запитване за Клинична урология
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Урология