24.02.4330  Начало     - каталог     Педиатрия     Клинична пулмология в детската възраст.Второ издание

Клинична пулмология в детската възраст.Второ издание

Клинична пулмология в детската възраст.Второ издание
Ценa за : 110.00 лв.
Статус: нов
Каталог книги:

Педиатрия

Кат. №: 328048
На склад: [Да]
 
Представяне

ISBN: 978-954-9666-69-4
Издателство: Райков
Автор: Под редакцията на проф. Тоньо Шмилев
Година на издаване: 2017 г.
Обем: 738 стр.
Размер:210/297мм
Корицa: твърда

Болестите на дихателната система са най-честата патология в детската възраст и те остават сред водещите здравни проблеми не само в развиващите се, но и икономически напредналите страни.
Настоящето ръководство разглежда в съвременен аспект етиологията, патогенезата, клиничната картина, диагностиката и лечението на заболяванията на дихателната система. През последните десетилетия, подобно на останалите области на педиатрията, пулмологията също претърпя съществено развитие, резултат от въвеждане и използване на съвременни, по-съвършенни методи на изследване и лечение. Получените с тези методи данни доведоха до преоценка на редица основни схващания, касаещи физиологията, патофизиологията и патологията на заболяванията в този раздел.
Книгата е предназначена за широк кръг от читетели - от общопрактикуващи лекари до специалисти по педиатрия, пулмолози и фтизиатри. някои раздели биха представлявали интерес за хирурзи, инфекционисти и специалисти по вътрешни болести. Тя е подходяща и за любознателни студенти и стажант-лекари, тъй като отделните нозологични единици са разгледи цялостно с практическа насоченост, а не само новостите при тях с дискусионен характер, което е характерно за литературните обзори.

Друга литература от Педиатрия 
Педиатрия

Педиатрия


43.50 лв. с ДДС
40.00 лв. с ДДССпешна педиатрия

Спешна педиатрия


69.00 лв. с ДДС

Всичко за детските болести

Всичко за детските болести


25.80 лв. с ДДС
23.20 лв. с ДДС