Клинична алергология за общопрактикуващи лекари

Обратно към Алергология
Ценa:
Цена:16.00 лв. с ДДС
Каталожен № 363101
Автор: В. Димитров
Издателство: Арсо
Година на издаване: 2002
Обем: 174 стр.
Представяне на Клинична алергология за общопрактикуващи лекари
Започването на здравната реформа в България, в която общопрактикуващите лекари ще играят съществена роля, постави на преден план тяхното съвременно обучение по основните раздели на медицината. За последните 20 год. Алергичните болести са увеличили 3 пъти като в България алергичния ринит е достигнал 20% (на 1 милион болни), а бронхиалната астма- 9% (около 700 000 болни), като изключим СПИН , няма други заболявания, които да са отбелязали такъв ръст за толкова кратко време. Оказва се, че икономическата цена на астмата е по-гояма от тази на туберколозата и СПИН взети заедно.
Всички тези съображения наложиха да се създаде това съвременно, кратко ръководство за обучение. В него е обърнато внимание главно на практическия подход към отделната болест и поради това по- подробни са разделите “диагноза” и “лечение”. Освен това медикаментите се представят с тяхните търговски наименования. От голяма полза за ОПЛ ще бъдат приложените алгоритми за поведение на ОПЛ и алерголозите. Тези алгоритми са изработени от експертната група по алергии към НЗОК.
Запитване за Клинична алергология за общопрактикуващи лекари
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.